Karabük’te “Türk Mutfağı Haftası” aktiflikleri kapsamında kentin yöresel lezzetleri tanıtıldı.
Safranbolu ilçesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde “Karabük Lezzet Şenlikleri” düzenlendi.
Yavuz, Anadolu’ya, bu topraklara, bu coğrafyaya ilişkin lezzetlerin keşfedilmesi gerektiğini belirterek, “Bu keşiflerimizle gerçek reçeteleri, yanlışsız tanımları bulup çıkarmamız lazım. Bu lezzetlerimizi hem ülkemize hem de başka ülkelere tanıtmamız lazım. Bu coğrafyanın kıymetlerini bütün dünyaya da bu manada anlatmamız lazım.” diye konuştu.
Halk oyunları gösterisinin akabinde stantları gezen Vali Yavuz, iştirakçilere yöresel eserlerden ikram etti.
Etkinlik kapsamında kentin yöresel ve doğal lezzetleri sergilendi.
More Stories
D-655 Karayolu’nda Kaza: 5 Yaralı
Sivasspor’un Bolu Kampı Devam Ediyor
Gençlerbirliği Süper Lig Gayeleriyle Hazırlanıyor